Publicerad den

Yundi&Grete – underbara unika handfärgade garner

Yundi&Gretes garn är alla handfärgade med kärlek. Som de flesta andra leverantörerna jag har så är detta ett enmansföretag och garnen tillverkas inte i stora partier utan är unikat.

Yundi&Grete har två olika kvalitéer på sockgarn. Den första heter Yorkish socks och är ett standard garn som innehåller 75 % ull och 25 % polyamid. Slitstarkt och perfekt till sockar.

Det andra sockgarnet heter Calsa Italiana. Calsa Italiana innehåller 85 % merino och 15 % Polyamid vilket gör garnet både slitstarkt och häligt mjukt! Det passar utmärkt till både sockar, toppar och sjalar. Garnet är superwashbehandlat och kan handtvättas eller tvättas i ullprogram i tvättmaskinen.

Just nu har vi två tillfälliga ekologiska garner från Yundi& Grete i butiken.

Den första är Organico. Det är ett garn från Sydamerica som är tillverkat i 100 % merino. Det är inte superwashbehandlat och har inget stabiliserande innehåll så som polyamid och är därför inte så bra för sockar. Det passar mycket bättre till sjalar och kläder.

Det andra ekologiska garnet är M(Organic) som består av 95 % merion och 5 % lin. Garnet är tjockare än de övriga garnerna och är behandlat på ett sätt att trådarna fastnar i varandra ungefär som vid filtning. Garnet är inte superwashbehandlat.