Publicerad den

Nyheter 20 augusti 2019!

Idag har det kommit paket! Både från Frida Fuchs och från vår återförsäljare av Pro Lanas, Schachenmayrs, KnitPros, Pryms, Ponys och Addis garn och tillbehör! Paketdagar är det mycket som ska fixas med så som att packa upp, kontrollera att allt är med, ta bilder, lägga in information, bilder och priser i butiken med mera.

Just idag så har jag fyllt på lagret med fler stickor från KnitPro, fler virknålar från Addi och Pony samt olika garn från Schachenmayr, Pro Lana och Frida Fuchs.

Lite nytt ska vi väl också ha i butiken så idag har vi fokuserat på att ta hem lite olika typer av Tillbehör så som nålar och portmonnäknäppen . Nu finns det både ullnålar och vanliga brodyrnålar i butiken så att ni kan fästa era trådar vilken storlek de än har samt söta knäppen om du vill göra dig en söt liten väska.


Men självklart var det lite nya garner i paketet också! Man måste ju testa, eller hur? Jag har inte tagit hem så många färger av varje sort men jag inser att jag har så många olika garner att testa att det räcker minst året ut!

Idag kom Schickimicki och Zackig från Frida Fuchs. Schickimicki (merino/silke) tog jag hem för att testa om det kan vara en ersättare till mitt favoritgarn Schnieke som tyvärr har utgått ur deras sortiment. Jag har inte så många tjocka garner i butiken så därför tog jag även hem ett nystan Zackig i tjockleken Arran (100 % superwash merino) att testa. Det är svårt att hitta riktigt härliga garner som är lite tjockare tycker jag. Nu håller vi tummarna för att detta håller måttet!


Jag har sneglat på Schachenmayrs Casual Soft ett tag så denna gången tog jag hem ett par färger för att testa. Ska bli spännande!

Naturligtvis var jag bara tvungen att ta hem ett par garner från Pro Lana också… Är man garngalen så är man…. Eftersom jag testvirkade en mössa i det lite tjockare meriongarnet Milano och det behövdes lite till för att få mössan klar så tog jag hem ett par färger av det när jag ändå var i farten. Det passar till stickor 7-8 mm.

Sist men inte minst landade det några färger av Silky Soft (merino/silke) här på bordet. Jag testade det för några veckor sedan och tyckte att det var härligt att arbeta med så snart kommer även det att finnas i butiken!