Publicerad den 7 kommentarer

CAL Carolen startar den 18 oktober 2019!

Då var det äntligen dags för höstens CAL Carolen att starta!

Den 18:e oktober lägger vi ut den första delen i gruppen “Underbart garn” på Facebook så är du inte medlem där så ansök om att bli medlem så släpper jag in dig.

Det blir en sjal som vi kommer att göra men det blir inte en trekantig sjal utan en halvrund vilket var en liten utmaning för oss att göra eftersom ingen av oss gjort ett sådan mönster tidigare. Det har tagit en hel del tid att få till mönster, testa, fota och allt det där men nu är det alltså dags för oss att dela med oss till er härliga kunder och medlemmar i gruppen!

För er som inte vet vad CAL står för så betyder det “Crochet a long” vilket man kan översätta till ungefär “Virka tillsammans”. Det betyder att vi kommer att dela upp mönstret i 4-5 delar och kommer att dela med oss av en del varje vecka tills sjalen är klar.

Obs! Mönsterdelarna kommer att ligga under “Filer” i gruppen men kommer också att synas i flödet i gruppen. Delarna kommer att ligga kvar ca 1 månad efter att sista delen lämnats ut och sedan kommer hela mönstret att finnas till försäljning i butiken på underbartgarn.com och på Ravelry till de som inte vill göra den som CAL.

Vad behöver ni då för att vara med? Jo ni behöver ett 3-trådigt nystan på 1000 meter eller 1200 meter eller ett 4-trådigt nystan på 1200 meter underbart garn. Originalmönstret är till 1000 meter men det finns några extra varv som kan användas till att göra sjalen större om man så önskar. Använder man 1200 meter 3-trådigt garn kommer man att få en del över då det inte drar lika mycket garn som om man har ett 4-trådigt garn. Ni behöver även en virknål på antingen 3 mm eller 3,5 mm eller den storlek som ni tycker passar er bäst. Jag använde 3 mm till det 3-trådiga och 3,5 mm till det 4-trådiga garnet. Har du inget underbart garn som du tycker passar hemma så in på underbartgarn.com och beställ ett nystan. Vill du göra en bra deal på en stor del av våra handgjorda nystan så finns det nu över 50 olika färger på REA!

Mönstret är ett skrivet mönster och finns just nu bara på svenska då vi inte hinner skriva en översättning. Det finns inget diagram men det kommer att finnas mycket bilder som hjälp.

Om ni undrar vilka vi är som knåpat i hop detta mönster så är det jag (Helen Schulz) och Carolina Karlsson (som gjort Milles sjalen och Carolina sjalen).

Så håll virknålarna redo så kör vi igång den 18:e!!

Hälsningar

Helen & Carolina

7 svar på “CAL Carolen startar den 18 oktober 2019!

 1. Jeg vil gå sammen med CAL

 2. Jag vill gärna vara vara med på Cal men vet inte hur jag skaffar garn o mönster. Hoppas att jag blir insläppt medlem. Känner inte till de här garnerna så jag hoppas på råd.

  1. Hej Lotta!
   Vad roligt att du vill vara med. Har du ansökt som medlem i gruppen “Underbart garn” på Facebook? Det är där mönsterdelarna läggs upp. Ansök till gruppen så släpper jag in dig.

   /Helen

 3. When will this pattern be available to purchase on Ravelry?

  1. As soon as I have time to edit the CAL parts and make one document. Hopfully within two weeks. 🙂

 4. Vill gärna vara med i gruppen

  1. Vad roligt att du vill vara med Karin! Har du ansökt till att bli medlem i gruppen? Annars hittar du den här nedan. Glöm inte skriva varför du vill bli medlem när du ansöker. 🙂

   https://www.facebook.com/groups/1756834767935450/

Kommentarer är stängda.